BSR verslag

Het leek er even op dat we met liefst 9 Aero’s aan de start zouden verschijnen van de Braassem Summer Regatta, maar door enkele afzeggingen en logistieke perikelen met de demo boten lagen er uiteindelijk slechts 2 aan de start: Martijn en Gerard. Die dachten op zaterdag nog SW te starten tegen 2 Lasers 4.7, maar de klasse limiet licht bij de BSR WedCom extreem laag: 1 (er was bijvoorbeeld een klasse ISO met 1 boot en ook daarvoor gewoon een prijsuitreiking).
Op zaterdag woei het de hele dag lekker door en konden 4 races gezeild worden, onderbroken door de immer geweldige BSR lunch. De baan is super simpel: 2x op en neer. Wel even aan het eind van het 1e kruisrak de bakboord rode boei ronden (Martijn: bedankt voor de aanwijzing!). Direct na de start van de 3e race voer 1 van Lasers frontaal bij Martijn naar binnen. We hebben de romp minutieus onderzocht maar kon gelukkig nog geen schram ontdekken: Sicomin’s SR 8500 Advanced Epoxy rules! (hoe de Laser er aan toe is weten we niet).

De twee zondagochtend races werden gevaren onder zeer lichte omstandigheden. De eerste race was bijzonder spannend, uiteindelijk 20 centimeter verschil op de finish in het voordeel van Martijn. In de tweede race voer Martijn zich direct na de start vast in het veld 12-voets jollen. Hij koos direct voor een slag naar stuurboord, wat daarna mede dankzij een windshift perfect uitpakte: in 1 rak naar de bovenboei…. daarna was hij verder onbereikbaar. Na de lunch was de wind terug. Lekker een paar keer aan lagerwal maximaal over de plas rossen!
Tijdens de prijsuitreiking kregen alle winnaars een Waterdichte Magic Marine sportsbag. Niet verkeerd: daar heb je je inschrijfgeld mee terugverdiend. De RS Aero is nog een tikkeltje onbekend bij de dame die de prijzen uitdeelde. Martijn liep samen met Gerard naar voren en kreeg ook een tas, waarschijnlijk omdat ze blijkbaar dacht met een 2-mans boot van doen te hebben!

Verslag op WSV Braassemermeer

Er is een Flickr foto album met liefst 862 foto’s… waarvan er 2 met een RS Aero erop, dus blijkbaar vallen we nog niet genoeg op om herkend te worden als deelnemers 🙁

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.