Elba


Dit jaar ging de Aero mee naar Elba, een prachtig eiland voor de westkust van Italië. Met zo’n lichte boot ga je natuurlijk over de bergen!
Dat begint al leuk met de autotrein Kandersteg-Goppenstein door de Lotschberg en dan over de Simplon pas.

Vervolgens langs het Lago Maggiore richting Genua. Vandaar met de Autostrada naar Livorno en verder door naar Piombino. Vandaar vertrekt in het hoog seizoen elke half uur een boot naar (oa) Elba, waarvan de meeste naar Portoferraio. Tip: bespaar aanzienlijk op de kosten door niet het weekeinde te reizen (op zaterdag is het ruwweg 2x duurder dan woensdag)!

Elba heeft heel veel leuke haventjes en een Aero krijg je overal het water wel in. Parkeren is wel een issue: je moet beslist om 10:00 uur een stekkie gevonden hebben. Een camping aan het water is natuurlijk ideaal: wij zaten op die van Enfola (foto; ziet er net ff anders uit dan de Rhederlaag). Die heeft een Noord en Zuid strand en je kan je boot dus altijd aan hogerwal te water laten.

Altijd leuk om alternatief terug te gaan: langs het Como meer naar het noorden en naar Chur over de Julierpas (2284 meter) !

Tags:

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.