ODST 2018


Opnieuw, net als vorig jaar, slechts 1 Aero aan de start van de ODST. De klasse “Open2” bestond verder uit 2 RS Vareo’s, 1 Laser 4000, 2 Alto, 1 Devoti D1 en 6 ISO’s.
Lang zag het er naar uit dat het een zeer stormachtige editie zou worden, en daarom dus ingeschreven in de Aero 7.
Zaterdag was het echter Zomer in Zeeland en eigenlijk een perfecte dag voor een fietstocht; geen wind dus. Na 2 uur dobberen ging eindelijke de uitstel naar beneden. Daarna was het bepaalt geen feest, met de Aero vielen hier geen potten te breken. Na 3 heats was het enigszins aan het schemeren (17:30) en ik besloot de handdoek in de ring te gooien na 10-7-7.
Zondag 10 graden kouder, maar gelukkig nu een heel werkbare wind. Ruim op tijd het water op want ik wilde eens testen wat sneller was: “binnen-de-wind” naar beneden of ruime wind met een gijp. Dat bleek overduidelijk… binnen-de-wind (disclaimer: in dit geval. Bij de Springregatta eerder dit jaar was ruime wind met gijp veel beter). Maar als je dan die skiffs met gen naar beneden ziet stuiven, verlang je toch een beetje terug naar de RS100 (in mijn geval). Maar aan de wind liep de Aero als een speer en de resultaten waren dan ook aanzienlijk beter dan zaterdag: 1-4-2.
Overall won een ISO. De 2e plaats ging knap naar Nick Crickmore in een RS Vareo.
Volgens jaar hopelijk wel een Aero klasse aan de start, want de Grevelingen is prachtig zeil water…

Hiernaast een stukje hartslag tijdens de 1e heat. Na zo’n dagje zeilen heb ik ook altijd trek…

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.