Jeugd PIP in Aero

Op 5 en 6 oktober wordt de Primus Inter Pares 2019 verzeild op de Loosdrechtse Plassen. Nederlands kampioenen, en enkele Europees- en Wereldkampioenen, worden uitgenodigd om tegen elkaar te strijden om de felbegeerde PIP-titel.

Letterlijk vertaald betekent Primus Inter Pares ‘de eerste onder zijns gelijken’, oftewel ‘de kampioen der kampioenen’. De strijd om de kampioen der kampioenen zal traditiegetrouw plaatsvinden in de zestienkwadraten die beschikbaar zijn gesteld door leden van de 16m2 klassenorganisatie. GWV De Vrijbuiter is sinds 1974 de organiserende vereniging en draagt zorg voor de wedstrijdorganisatie onder auspiciën van het Watersportverbond.

Nieuwe opzet
Voor de 59ste editie wordt er alles aan gedaan om de PIP nog meer cachet te geven. Zo worden dit jaar voor het eerst – naast de Nederlands kampioenen in de open eenheidsklassen – ook kampioenen uit andere disciplines uitgenodigd. Eis is wel dat er minimaal 20 deelnemers bij het desbetreffende kampioenschap aan de start zijn verschenen. Het kan in deze nieuwe opzet dus zo zijn dat ook kampioenen uit de ORC, de Catamaran of de Rond- en Platbodem jachten een uitnodiging krijgen en aan de start verschijnen.

Jeugd PIP
Ook nieuw is dat er in hetzelfde weekend een Jeugd PIP wordt toegevoegd voor Nederlands kampioenen in de jeugdklassen tot 18 jaar.  De RS Aero is gekozen als boottype. De wedstrijden zullen zoveel mogelijk op de eerste plas van de Loosdrechtse Plassen verzeild worden zodat deze goed door het publiek vanaf de wal te volgen zijn.

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.