Spring Regatta 2019

Een verslag van afgelopen weekend: Spring Regatta, Aalsmeer, 18-19 mei 2019

Onze eerste regatta van het seizoen vond plaats op de Westeinderplassen. Dit jaar deelde we het veld met de Musto’s en de FD’s en was er op verzoek een leuke driehoek-lus baan uitgelegd. Terwijl de andere klassen al vroeg druk waren met de voorbereidingen was het rond Aero’s nog verdacht stil. Maarten en Jan waren al zo goed als klaar toen de overige vijf Aero zeilers rustig binnen druppelde. Inmiddels hebben we de ervaring dat onze boot super snel klaar is en met een ernstig gebrek aan wind konden we op het terras in de lentezon onder het genot van koffie bijkletsen. 
Rond het middaguur kwam de wind langzaam op gang en konden we het water op. Na wat wachten werd er geprobeerd te starten, eerst de Musto’s, als tweede de FD’s en Aero’s als derde. De eerste pogingen werden na de start toch afgebroken vanwege de zwakke en draaiende wind. Toch een mooie inkomer om weer de scherpte met de start te oefenen en de baan te verkennen.
Daarna hebben we twee races kunnen varen, waarvan bij de eerste de posities geheel anders waren dan bij de tweede wedstrijd. Een tweede start werd te scherp ingeschat wat resulteerde in twee maal een OCS. De vloot was dus aan elkaar gewaagd en limieten werden getest!

Op zondag startten we ook lekker dicht op elkaar en vergaarden onze positie gedurende de wedstrijd. Opvallend dat we op weg naar de bovenboei we elkaar met regelmaat heel dichtbij passeerden, soms met wat kleine battles en ook daarin wennen; hoe dicht op elkaar mogen en kunnen we ook alweer zitten? Op het ruime rak werden de verschillen groter. 
Na de start van race drie had Jan een vervelende aanvaring met een downwind met gennaker zeilende Musto. Het rack van de Musto boorde zich in de onderkant en resulteerde in een flink gat. Na het aftapen van het gat moest Jan afhaken en kon toch nog op eigen kracht de club bereiken.
Ook de vierde race hadden we een uitvaller, Tine had pech met haar neerhouderblok en moest ook naar de kant. Er bleven dus 5 Aero’s over met lichte wind en Floris en Karlijn wisselden elkaar voorin af met Arwin daar vlak achter. Uiteindelijk waren de resultaten dus compleet anders ten opzichte van de dag ervoor en had de nieuwe top 3 zich 1 tot 4 plaatsen omhoog gewerkt. Uiteindelijk zagen we af van een zesde start vanwege de uitvallers en de geringe impact op de einduitslag.

Al met al was het weer even wennen aan de boot, de spieren aan de belasting en het inschatten van de situaties. In het geheel kunnen we terugkijken op een mooi evenement met een ontspannen sfeertje en de gastvrijheid en flexibiliteit van het wedstrijdcomité. Een prima inkomertje dus voor een mooi seizoen wat komen gaat!

Het volgende evenement is weer compleet anders: de North Sea Regatta! Een groot evenement op zee met veel sociale festiviteiten. Voor ons het eerste evenement op de Noordzee en natuurlijk de kans om onze gave boot te laten zien. Vanaf 24 mei gaat het inschrijfgeld omhoog, wees er dus snel bij!

Karlijn van den Boogaard, 2349
Arwin Bos, 2373

Uitslag

#ZeilNaam12345
11447Floris Stapel2OCS212
22373Arwin Bos42433
72349Karlijn vd Boogaart6OCS121
41013Maarten Oelering33644
51431Cathrine Karlson143DNFDNS
61256Doutse van Helden75555
71058Jan van den Brink51DNFDNSDNS

Tags:

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.