WK Dag 1


Dat was een behoorlijke heftige eerste dag! De regen is weg, de zon is terug. Op de wal was het, bleek later, bedrieglijk rustig. Windfinder gaf aan: maandag 18 knopen met uitschieters naar 22+. De rest van de week echter aanzienlijk rustiger. Bij Karlijn en mij daarom resp. de afweging: 5 of 7 en 7 of 9? Karlijn besloot voor de 5 en ik voor de 9. Snel “NED” maken van “888” zeilnummers (de “D” is een uitdaging), landvlag plakken en de boot laten keuren (ja: het is een WK).
Na een ultra kort palaver de boot naar strand rijden en om 1200 uur het water op.
Bij het startgebied aangekomen bleek er totaal geen sprake meer van “Champagne sailing conditions”: veel wind (de schattingen liepen achteraf uiteen), hoge golven met witte koppen. Er werden 3 heats gevaren op een trapezium baan (aan de wind – halve wind – voor de wind – halve wind). Veruit het lastigst was dat stukje voor de wind: meerdere malen ging de gijp de mist in: zwemmen! Ook veel mensen gezien die een nose-dive maakten. Materiaal pech was er ook: afgebroken helmstokken, hangbanden, etc.
Karlijn hield het voor gezien naar 2 races. Voor Vincent en mij was het standje “survival mode”. Wij varen simpelweg nooit met dit soort omstandigheden. Het is vwb de golf techniek “learning by example” ….
Terug aan de wal bleek het wal trailer gebeuren uitstekend geregeld: de juiste trailer wordt je gebracht. Na de “Tally in” krijg je een kop pasta met ketchup en iets te drinken. Ook supertop.
De uitslagen bleek volstrekt onjuist, ondermeer doordat ik nog bij de 7 stond ingeschreven ipv de 9. Jammer, want 2-4-1 was wel een leuke serie… Bij de 9 is er nu al een duidelijke favoriet: Marc Jacobi (USA) met 3 bullets. Lees zijn verhaal op http://marcjacobi.blogspot.fr/.

(eerst maar eens de camera aan de giek. Dat is al flink gedoe om die “aan” te zetten in dergelijke omstandigheden. Als de wind inderdaad afneemt, kan ik mijn selfie stick gebruiken).

Verslag dag 1 op Y&Y

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.