WK Dag 2

De uitslag van dag 1 is inmiddels helemaal correct.
Aero 5: Karlijn zeilde 9-DNF-DNF, overall daarmee 10e.
Aero 7: Vincent staat 43e met 3x een “SCP” (score penalty applied), waarschijnlijk omdat hij de “tally” vergat te tekenen.
Mark staat 48e met 40-DNF-DNF.
Aero 9: Gerard staat 12e (14-13-12).

Vandaag een klein beetje minder wind dan gisteren, maar dus nog steeds flinke golven. Verder een driehoek-lus baan en een omgekeerde startvolgorde: 5-7-9. Daar had ik mazzel mee, want ik was al bij de start toen ik me bedacht dat ik de presentielijst niet getekend had. Met nog een half uur te gaan: rap op en neer naar de wal. Net op tijd terug voor de start van de Aero 9.
Het zeilen ging de meesten beter af dan gisteren. Toch ook wel hier en daar een omgeslagen boot. In de Aero 9 kon ik het veld lang redelijk bijbenen. Uiteindelijk vaar je een beetje een wedstrijd binnen de wedstrijd, want de snelle Jelle’s varen echt hard en ik zie bij de boeien telkens dezelfde kerels. Dat zijn met name SUI, AUT, PAN en 2x SWE. We kwamen nu telkens binnen seconden van elkaar binnen: ik ga vooruit.

Er ging een gerucht dat er zelfs 4 starts zouden zijn, maar na de finish van de 3e was het al 1630: terug naar de wal dus. Na opnieuw tekenen van de “Tally” kregen we ditmaal een kop pasta met kaas (en een biertje). Na de dagelijkse prizegiving (van sponsor spullen) met de camera een rondje over het botenterrein op zoek naar “pimps” (wijzigingen aan de boot). Bij verschillende boten zie je bijvoorbeeld dat de lijnen niet om de boot heen lopen, maar over het dek. Ik zal asap onze “Tuning/Tips” rubriek bijwerken.
Daarna even langs de supermarkt voor energy repen en iets voor de Bring-Your-Own-drink borrel op het strand. Daarna voortreffelijke Bretonse Mosselen gegeten.

Voor morgen is de verwachting niet best: meer wind dan vandaag, bewolkt en regen. Het droogpak gaat weer aan!

Dag 2 door de ogen van Marc Jacobi

Dag 2 verslag op Y&YVanaf 1200 uur mogen we het water op. Dat is het moment dus om eens naar de webcam van de YC Carnac te kijken!


Marc repareert zijn zwaard

Karlijn moet de kicker afstellen

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.