WK Dag 3


Op dinsdag had Vincent gevaren zonder/met heel weinig kicker (= vang = neerhouder). Hij had de boel aangepast en even later liep Marc Jacobi (USA) langs met de vraag of eea gelukt was (Marc is een Laser held uit Amerika: 4e op 2015 Laser World Master Championship, 2013 Laser North American Master Champion, 2012 Laser US National Master Champion, etc.). Nu is Marc iemand die geen genoegen neemt met “Ja”; hij wilde de boel inspecteren. Na 1 ruk aan de neerhouder keurde hij de hele zaak hoofdschuddend af. Even later had hij de neerhouder, cunningham, onderlijkstrekker en de schoot aangepast. En daarna was er een speed lesje zeiltrim voor een groter wordend groepje zeilers.
Ik ben meestal vroeg het water op en zo ook meneer Jacobi. Dit had ik prompt op mijn spiegel zitten met de vraag: “stukkie up wind doen?”. Dat werd dus mijn eerste zeilles met heel veel “Meer vang” en vooral “Hike!”. Even later zag ik hem op dezelfde manier Vincent achter zijn vodden zitten.
Het was vandaag een druileriger grijze miezer dag met af en toe regen. De windverwachting was 15-17 knopen met uitschieters naar 21, maar het was uiteindelijk veel minder. Opnieuw een driehoek-lus baan (de Engelse noemen dat leuk een Triangle-Sausage).Die ligt overigens wel zover op zee dat er vanaf de wal niets van te zien is (en al helemaal niet vandaag).

In de Aero 5 zeilde Karlijn voor het eerst met “hinking pants”. De broek beviel goed, de resultaten waren wisselend: 7-13-7. Overall nu 9e, maar er zit meer in want plaats 7 heeft maar een handvol punten minder.
In het enorme Aero 7 veld staat Vincent na 9 races 44e. Het afstellen van de lijnen lijkt gewerkt te hebben. Gisteren 44-45-41 en vandaag 39-39-40.
Mark vreesde op voorhand dat hij niet alle races kon varen vandaag (vanwege teveel wind), maar dat lukte dus wel: 46-42-45 en daarmee overall 47e.
Gerard heeft bij de Aero 9 overall een plaats moeten inleveren. De 12-10-13 van vandaag was redelijk, maar door de inmiddels 2 aftrekwedstrijden is Simon Reffold (AUS) overall nu 12e.

Terug in de haven ditmaal pasta met een soort kaassaus. Om 1900 uur het dagelijkse prijzen festival. 3 Prijzen per klasse, 1 prijs per persoon, ben je er niet: pech. En verder worden er allerlei aanleidingen verzonnen om van een prijs af te komen. Zoals: laagst geplaatste zeiler die alle heats gevaren heeft. Of langste afstand per auto.
Aansluitend een BBQ…enigszins in de motregen, maar gelukkig konden we in de tent zitten.
De windverwachting voor morgen is aanzienlijk minder dan tot nu toe: 11 knopen met vlagen van 13.

Dag 3 door de ogen van Marc Jacobi

Dag 3 verslag op Y&Y

En zojuist ontdek ik op Youtube een gastoptreden van Vincent (vanaf 1:35):

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.