Haltern 2018

Karlijn (nog met petje)

Er waren dit jaar 17 deelnemers aan de start bij de “RS Aero Challenge Haltern”, waaronder Karlijn, Maarten en Gerard. Haltern is prima te doen vanaf Nederland: het ligt 170 km van Utrecht (voor mij is het zelfs dichterbij dan Bruinisse). De Segelclub Prinzensteg is klein, maar dat is aan de organisatie van de regatta niet te merken. Het 20 EUR inschrijfgeld is fantastisch laag, want dit bleek inclusief drankjes, zaterdag BBQ, zondag ontbijt en lunch! Na vaarklaar maken van de boten volgde een kort palaver om 1100 uur, daarna het water op om 1200 uur en de eerste start om 1300 uur. Vooraf was er gewaarschuwd: er zou lang doorgevaren worden. Na 4 heats was het eenmaal aan wal dan ook bijna 1800 uur.

Maarten (nog zonder petje)

Het was heel aangenaam zeilweer met een een fijne windkracht 3, uiteraard met de nodige windshifts. Ook op het water: 15 Open Bics. Die startte enige tijd na de Aero’s, waardoor het telkens zo uit kwam dat de voorhoede van het Aero veld dwars door hun start voer. Karlijn kon niet op tijd een 7 zeil regelen en mocht meezeilen met de 5. Dat bleek een lastig verhaal onder deze condities: 11-11-10-12 (en OOK nog eens dat mooie oranje petje kwijt). Maarten had last van telkens dezelfde Aero meneer: 10-9-6-10. Gerard kwam wat stroef uit de startblokken, maar daarna ging het steeds beter: 9-7-5-2.

Gerard (altijd met petje)


Op zondag bleek er aanzienlijk minder wind waardoor uiteindelijk slechts 2 heats gevaren konden worden (er zou na 1400 uur niet meer gestart worden). Bij de prijsuitreiking bleek niemand met lege handen naar huis te gaan: ook met een 13e (Karlijn) en een 11e (Maarten) plaats ontvang je een op naam gestelde Urkunde. Wordt je 3e (Gerard) dan krijg je een mooie beker.
De regatta is gewonnen door Marcus Walther (6e plaats WK vorig jaar) vlak voor Juliane Barthel (22e op het WK en daarmee 2e dame).

Ons volgend evenement zijn de Meiwedstrijden van de WSV Giesbeek (Rhederlaag, NO van Arnhem) op 19+20 Mei.

Tags:

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.