Wie zeilt de RS Aero?

In het kader van “wie zijn toch die Aero zeilers?” wilde kersverse RS Aero eigenaar Ab Schelling zich graag voorstellen!

Even voorstellen: Ab Schelling

Beste RS Aero leden,

Sinds het laatste ONK september 2022 in Bruinisse heb ik een RS Aero gekocht. Ik woon in Rotterdam, ik ben 54 jaar en ik ben getrouwd. Wij hebben één dochter die inmiddels in Rotterdam op kamers woont. 

Ik ben begonnen als windsurfer toen ik 12 jaar was. Op de plank van mijn broer op de lokale plas bij Halfweg, NH waar ik ben opgegroeid naast de suikerfabriek. Een Ten Cate Windsurfer, de enige plank die er toen bestond. Zelf heb ik daarna een Mistral Competition gekocht, en weer later een Mistral Diamond Head. Vele uren en vakanties ging de DiamondHead mee. Heel vaak naar Makkum en tot slot in 1986 naar het Gardameer, na ons eindeindexamen VWO. Tijdens mijn studie in Delft heb ik weinig gevaren. Plannen voor een plekje op het strand waren er wel maar is er nooit van gekomen. Uiteindelijk heb ik in 2002 een vervolg gegeven aan het zeilen via een Flying Arrow op de Kralingse plas. Deze FA heb ik nog steeds en is via Zonnemaire en Bruinisse weer terug in Rotterdam op de Bergse Voorplas bij zeilclub Aegir. Daarnaast huur ik regelmatig kajuitboten door heel Nederland en daarbuiten, met als hoogtepunt 10 dagen Britisch Virgin Islands met gezin. Wij woonden toen 3 jaar op Aruba. In die tijd had ik zelf naast de Diamond Headeen catamaran gekocht, een Dart 18. Spectaculair zo’n boot, waarmee we menig maal over de kop zijn gegaan met 30 knopen inclusief gebroken verstaging en zelfs een keer een gebroken mast. Voor de kust van Aruba is altijd aflandige NO wind (tenzij je aan de Noordkust zit, maar daar wil je niet zijn…). Je drijft dus snel af en als club hadden we onderling de afspraak dat je niet het water op mocht zonder telefoon. Dat is menig maal onze redding geweest. 

In Nederland terug aangekomen, 2015, wilde ik het kajuitzeilen verder uitbouwen. Vaker huren, meer mijlentochten maken, meevaren op platbodems, meedoen aan wedstrijden en vooral grenzen verleggen. Zeker op kajuitboten geldt dat veiligheid voorop staat. Vandaar dat ik bij Aquavitesse regelmatig wat lesjes neem, gecombineerd met mijlentochten van zeilschool de Witte Waaijer in Wemeldinge/Lelystad. Bij mijn lessen in Bruinisse zag ik altijd de vele RS boten liggen. Het leek mij wel wat om weer eens wat vaker nat te worden. Enkele jaren later ben ik gevraagd om te helpen bij het ONK. Ik heb toen besloten om een Aero te kopen en te gaan varen. Het weekend in Loosdrecht was het eerste evenement dat ik heb meegemaakt en zeker niet het laatste. 

See you later, wir sehen uns, salukes è! ………….. ofwel tot later op het water !

Tags:

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.