C.O.C.K en fwoep, fwoep

Als RS Aero klasse trainen we op meerdere plekken in het land. Gericht op de verenigingen waar het aantal Aero’s hard groeit. Zo ook bij de prachtige Watersport Vereniging Braassemermeer.

Samen met Danielle hebben we afgelopen weekend 26-27 augustus een mooi zeilweekend kunnen organiseren met op beide dagen lekkere wind en uitdagende condities. 

Op zaterdag 9 zeilers waaronder opstapper Bastiaan. Onder leiding van het niet aflatende enthousiasme van trainster Bella werd er hard getraind. Een groep met zeer verschillende trainingsbehoeftes en zeilniveau, maar zij maakte er wederom voor iedereen een leerzame sessie van.

Op zondag wat minder wind verwacht, maar met de pittige buien hadden we door stevige vlagen, bijbehorende shifts en mooie windbanen toch ons handen vol. Onder leiding van trainer Erik kregen we ’s ochtends al vrij snel de ‘rode vlag’ door een mooie bliksem dichtbij. Zo konden we wat eerder gaan genieten van een lekkere lunch in het mooie restaurant van de vereniging.

In de middag een aantal vriendschappelijke potjes, met hulp van Adriaan, die er een heuse ZOZEBRA van kon maken. Uitstekende condities om de Aero weer wat beter onder de knie te krijgen voor de aankomende wedstrijden. We kunnen niet vaak genoeg Adriaan danken voor zijn vrijwillige inzet voor onze zeilers. @Adriaan, je bent een held!!!

Deze dag hadden we twee nieuwe opstappers, Mario en Jurjen. Ook zij kwamen enthousiast van het water. Wie weet hebben we er na dit weekend weer 3 Aero zeilers bij! Dat zou een fantastische boost geven aan de vloot bij W.V Braassemermeer, en een verdere boost geven aan onze succesvolle klasse.

En misschien vraagt u zich af wat we dan allemaal hebben geleerd dit weekend? De volgorde van handelen bij boeirondingen was voor iedereen weer even een goede oefening. Gewoon even COCK* voor de bovenboei, of was het nou de onderboei maar moet het dan niet precies andersom? En dat doe je dan gewoon even ‘Fwoep fwoep’ en dan komt het allemaal goed.

Nu op naar de U4’s Roompot en Medemblik en uiteraard het jaarlijkse ONK te Bruinisse.

We zien jullie daar!

Wil je ook eens de RS Aero ervaren? Er komt weer een opstap mogelijkheid bij het trainingsweekend op 14 en 15 oktober, bij GWV De Vrijbuiter, te Loosdrecht. Meer informatie via info@rsaero.nl.

* COCK (Centerboard, Outhaul, Cunningham, Kicker)

Tags:

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.